Magyar sikerek a legnagyobb hazai karate versenyen

Rekord létszámot hozott a legnagyobb hazai karate versenynek számító Budapest Open. A huszadszor megrendezett jubileumi eseményen 30 ország közel 1500 sportolója lépett a tatamira. A felnőttek mezőnyében több magyar versenyző is itthon tartotta az aranyérmet. Hárspataki Gábor duplázott, miután a súlycsoportos elsőség mellett az abszolút kategóriában is diadalmaskodott.
 
A versenyt megnyitó beszédében Dr. Mészáros János, a Magyar Karate Szakszövetség elnöke kifejtette: esély van arra, hogy a karate a 2020-as tokiói olimpiai bemutatkozás után ott legyen a 2024-es párizsi ötkarikás játékokon is, hiszen a sportág hatalmas népszerűségnek örvend Franciaországban.

Nemcsak hatalmas mezőny vett részt a PestszentimreiSportkastélyban, hanem az eddigi legszínvonalasabb Budapest Opent is láthatta aközönség. A felnőtteknél többek között elindult a világ egyik legsikeresebbaktív versenyzője, a 60 kg-ban kétszeres világbajnok brazil Douglas Brose,akárcsak a 67 kg-os világranglistát vezető venezuelai Andres Madera.
 
Utóbbinak ezúttal csak ezüstérem jutott, miután a döntőben atavalyi vb-ezüstérmes Tadissi Martial legyőzte dél-amerikai ellenfelét.Remekelt több másik felnőtt válogatottunk is, akik közül formagyakorlatban anőknél Sterck Laura lett első (akárcsak az U21-es korosztályban), a férfiaknálpedig Nagy Botond állhatott a dobogó legfelső fokára. Küzdelemben a 75 kg-osHárspataki Gábor és a +84 kg-os Molnár Dániel sem talált legyőzőre, mígHárspataki megnyerte a súlycsoport nélküli kategóriát is, a döntőben éppenTadissit felülmúlva.
  
A szombaton és vasárnap lebonyolított viadal a magyarfiatalok számára válogatóverseny volt a jövő februári kadet, junior és U21-esEurópa-bajnokságra. 




Evernote helps you remember everything and get organized effortlessly. Download Evernote.

Népszerű bejegyzések