Új intézménnyel gazdagodott a II. kerületi idősgondozás


A kormány családpolitikája találkozik a keresztény hit, a magyar emberek és családok értékrendjével, mely szerint felelősséggel kell fordulnunk egymás felé, ahogyan közösségeink és a hazánk felé is – hangsúlyozta Varga Mihály a Katolikus Szeretetszolgálat XXIII. János Otthona új részlegének átadásakor. A nemzetgazdasági miniszter, Budapest II. és III. kerületének országgyűlési képviselője elmondta: a kormány 1,8 millió forinttal támogatta a demens betegek nappali ellátását biztosító intézmény kialakítását, illetve hozzájárul az ápoltak étkeztetésének finanszírozásához is.
Az átlagéletkor folyamatos emelkedése megnöveli az állam, az önkormányzatok és az egyes emberek felelősségét az idősek ellátásában – emelte ki Varga Mihály hozzátéve: a kormány egyik legfontosabb törekvése, hogy Magyarországon minden ember biztos lehessen abban, ha megöregszik és segítségre szorul, akkor meg fogja kapni a segítséget. Mint mondta: az elmúlt években sokat tettünk ennek a biztonságnak a megteremtéséért, és örömmel látjuk, hogy nemcsak a II. kerületben, hanem az ország más pontjain is sorra nyílnak az időseket ellátó, segítő központok, amelyeket az állam, az önkormányzatok, valamelyik egyház vagy egy civil szervezet tart fent.
Az idősek ellátásában is nélkülözhetetlen az egyházak és a hívők közösségeinek szerepvállalása, amely a rászoruló időseket nem eltaszítja, hanem bevonja a közösségbe, nem kiszakítja őket a családból, hanem megtartja őket ott – fogalmazott a képviselő megemlítve, hogy a pesthidegkúti katolikus közösség évtizedek óta példát mutat minden gyülekezetnek, közösségnek és legfőképpen a fiataloknak. Ma – az itt élőknek és a támogatóknak köszönhetően – egy olyan intézmény bővülését ünnepelhetjük, amely a méltó időskori ellátást szolgálja – tette hozzá Varga Mihály.
 
Evernote helps you remember everything and get organized effortlessly. Download Evernote.

Népszerű bejegyzések