Versenyképes ismeretek - Új képzési központ épül Kecskeméten

Magyarország érdeke, hogy olyan fiatalok álljanak munkába, akik nyitottak az új ismeretek elsajátítására, elhivatottak és a megszerzett tudást itthon kamatoztatják – jelentette ki Varga Mihály a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. új képzési központjának alapkőletételekor Kecskeméten. A nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta: a gyakorlati tapasztalat, a nemzetközi munkakörnyezetben szerzett tudás mindig is versenyelőnyt jelentett, és ez a tendencia csak erősödik a mai munkaerőpiacon.
A tárcavezető kiemelte: a magyar kormány évekkel ezelőtt meghozta a döntést és megkezdte a magyar szakképzési rendszer átalakítását azzal a céllal, hogy az  jól illeszkedjen a gazdaság igényeihez. Mára  megteremtettük az ehhez szükséges intézményrendszert, a jogszabályi hátteret, létrejöttek és folyamatosan fejlődnek a szakképzési centrumok és már új elvek mentén folyik a  gyakorlati képzés is – szögezte le Varga Mihály.
A magyar gazdaság egyik húzóágazata a járműgyártás, ezért a kormány mindent megtesz, hogy támogassa az iparág fejlődését – mondta a miniszter hozzátéve, a kabinet ennek érdekében iparfejlesztési programmal, az üzleti környezet folyamatos javításával, valamint a beszállítói hálózat fejlesztésével is hozzá kíván járulni az ágazat további sikeres működéséhez. Varga Mihály leszögezte: hangsúlyos szerepet kap a járműiparhoz kapcsolódó oktatás fejlesztése is, így az elmúlt években nőttek  a műszaki és természettudományi szakok keretszámai, prioritást élveznek a műszaki képzés fejlesztését szolgáló projektek.
Varga Mihály szerint a Mercedes-Benz kecskeméti oktatóbázisa úttörő szerepet vállal a duális képzési rendszer magyarországi meghonosításában, a 2011 óta működő program pedig versenyképes ismereteket kínál az itt tanulóknak a szakközépiskolától egészen a főiskoláig. A beruházást a magyar kormány 622 millió forinttal támogatta.

Evernote helps you remember everything and get organized effortlessly. Download Evernote.

Népszerű bejegyzések