2017. október 26.

Árvácskák és százszorszépek érkeznek az állomásokra

A nyár elmúltával sem maradnak virág nélkül az állomások. A vasúttársaság októberi virágültetési akciójának keretében a nyári virágok helyét színes árvácskák és százszorszépek veszik át több mint háromszáz vasútállomáson.
 
A MÁV még a fagyok beállta előtt kétnyári virágokat ültet országszerte az állomásokra és pályaudvarokra. A nyár elején telepített növények mára ugyanis elvirágoztak, helyükre ezért hidegtűrő, kétnyári virágok ültetéséről gondoskodik a vasúttársaság. Még októberben összesen 135 ezer tő árvácska és százszorszép kerül az ágyásokba és a virágtartókba. A növények színes virágai a tél beálltáig díszítik a környezetüket, majd tavasszal újra virágot hoznak.
 
A telepítendő állomány növényeit a MÁV saját kertészete nevelte, kétharmaduk kis- és nagyvirágú árvácska (Viola wittrockiana és Viola cornuta), egyharmaduk százszorszép (Bellis perennis). A virágfajok kiválasztásakor a vasúttársaság kertészei ügyeltek arra, hogy az őszi-téli körülményeket jól tűrő, kevés gondozást igénylő növények kerüljenek az állomásokra. Míg az ezernyi színben pompázó árvácskák szőnyegszerű virágzatukkal kápráztatják el az utazókat, várakozókat, addig a százszorszép egyszerű, mégis elegáns megjelenésű növény, amely egyben a halhatatlan szerelem szimbóluma. A kiválasztott növények nemcsak szépek, de tömött virágzataik ellenállnak az esős, szeles időjárásnak is.
 
A MÁV-csoport arra kéri az utasokat és látogatókat: vigyázzanak a növényekre, hogy azok enyhe tél esetén akár tavaszig is színesíthessék az állomások és pályaudvarok környezetét!
 

Mesterséges intelligenciával debütált az LG G7 ThinQ

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb felsőkategóriás okostelefonját, az LG G7 ThinQ -t. Az új készülék az alapvető szolgáltatásokon túl...