A Magyar Állami Népi Együttes táncművészeinek,alkotói estjével indul a Sissi Őszi Tánchét

 

November 17-én a Magyar Állami Népi Együttes fiatal koreográfusainak díjnyertes alkotásaival indul a Bethlen Téri Színház Sissi Őszi Tánchét című rendezvénysorozata. A túloldalról című előadás keretében három alkotó mutatkozik be, akik nemcsak kiváló táncosok, de a jövő koreográfus-generációjának is ígéretes tehetségei. A Tánchét keretében november 18-24-ig a vidéki táncműhelyek előadásait láthatják, zárásként pedig fellép a házigazda Közép-Európa Táncszínház is.

 

A Magyar Állami Népi Együttes fiatal táncművész-koreográfusainak A túloldalról című estjén a legújabb, fesztivál-díjnyertes előadásaikat mutatják be az alkotók. Nemes Szilvia, Ágfalvi György, és ifj. Zsuráfszky Zoltán karakteres, kiváló táncosok, akik nemcsak meghatározói a Magyar Állami Népi Együttes arculatának, hanem a jövő koreográfus- generációjának is ígéretes tehetségei. Az alkotók színes egyénisége visszatükröződik műveikben is, van, hogy a groteszk felé hajlanak, máskor játékosak, olykor drámaian megrendítően vallanak az őket foglalkoztató témákról.
 
A hetedik kerület névadója, Erzsébet királyné – népszerű nevén Sissi – neve napja köré szervezett hétnapos, hét előadásból álló táncfesztivált hatodik alkalommal szervezik a Bethlen Téri Színházban. A Sissi Őszi Tánchét programjában a vidéki táncműhelyek – soproni, győri, miskolci, veszprémi, kecskeméti –legfrissebb előadásait tekinthetik meg az érdeklődők, zárásként pedig fellép a házigazda Közép-Európa Táncszínház is.
 
Evernote helps you remember everything and get organized effortlessly. Download Evernote.

Népszerű bejegyzések