2017. november 11.

Magyar gyártású egészségügyi szűrőbuszokat helyeznek üzembe

Varga Mihály nemzetgazdasági és Balog Zoltán emberi erőforrások miniszter mutatta be a főváros III. kerületében kormány egészségügyi szűrőbuszprogramjának első, magyar gyártású járművét. A sajtótájékoztatón elhangzott: a program hozzájárul az egészségtudatosság erősítéséhez, mert sokak számára teszi könnyen és gyorsan elérhetővé a szűrővizsgálatokat.
A kormány Népegészségügyi Stratégiájának egyik fontos eleme, hogy szűrőbuszokat állítsanak üzembe, amelyek közel viszik a vizsgálatokat mindazokhoz, akik számára ez jelenleg nehezen elérhető – tájékoztatott Varga Mihály. Mint mondta: a magyar járműgyártás, és azon belül a buszelőállítás megerősödését jelzi, hogy az egyedi közlekedési eszközökre kiírt közbeszerzési pályázatot két magyar cég nyerte el. A tíz mammográfiás készülékkel ellátott mobil szűrőegységet az Ikarus Egyedi Kft., a tíz általános vizsgálatok elvégzésére alkalmas szűrőegységet a Kravtex Kft. készítheti el – tette hozzá a gazdasági tárca vezetője, aki annak a reményének is hangot adott, hogy a most átadott első és a tavaszig elkészülő többi  autóbusz jól szolgálja majd országszerte az embereket és betölti küldetését, segít az egészségmegőrzés és -tudatosság szintjének emelésében. Varga Mihály elmondta, hogy a hazai iparfejlesztési program egyik kiemelt része a tavaly elfogadott Nemzeti Autóbuszgyártás Cselekvési Program, amelynek lényege a hazai gyártás kiemelt fejlesztése. A legfontosabb cél, hogy megújuljon a hazai közúti tömegközlekedés elöregedett járműparkja, amit a kormány elsősorban magyar gyártású buszokkal kívánja megvalósítani – mutatott rá a gazdasági miniszter kiemelve, hogy a meghozott intézkedések eredményeként a hazai gyártók által legyártott autóbuszok száma egy év alatt több mint duplájára emelkedett. A nemzetgazdasági miniszter, Budapest II. és III. kerületének országgyűlési képviselőjeként külön köszönetét fejezte ki a Szent Margit Kórház és Rendelőintézet, valamint a Szent János Kórház vezetőinek és munkatársainak, hogy szaktudásukkal támogatták a szűrőbusz-program elindítását.


Evernote helps you remember everything and get organized effortlessly. Download Evernote.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mesterséges intelligenciával debütált az LG G7 ThinQ

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb felsőkategóriás okostelefonját, az LG G7 ThinQ -t. Az új készülék az alapvető szolgáltatásokon túl...