2017. november 11.

Magyar gyártású egészségügyi szűrőbuszokat helyeznek üzembe

Varga Mihály nemzetgazdasági és Balog Zoltán emberi erőforrások miniszter mutatta be a főváros III. kerületében kormány egészségügyi szűrőbuszprogramjának első, magyar gyártású járművét. A sajtótájékoztatón elhangzott: a program hozzájárul az egészségtudatosság erősítéséhez, mert sokak számára teszi könnyen és gyorsan elérhetővé a szűrővizsgálatokat.
A kormány Népegészségügyi Stratégiájának egyik fontos eleme, hogy szűrőbuszokat állítsanak üzembe, amelyek közel viszik a vizsgálatokat mindazokhoz, akik számára ez jelenleg nehezen elérhető – tájékoztatott Varga Mihály. Mint mondta: a magyar járműgyártás, és azon belül a buszelőállítás megerősödését jelzi, hogy az egyedi közlekedési eszközökre kiírt közbeszerzési pályázatot két magyar cég nyerte el. A tíz mammográfiás készülékkel ellátott mobil szűrőegységet az Ikarus Egyedi Kft., a tíz általános vizsgálatok elvégzésére alkalmas szűrőegységet a Kravtex Kft. készítheti el – tette hozzá a gazdasági tárca vezetője, aki annak a reményének is hangot adott, hogy a most átadott első és a tavaszig elkészülő többi  autóbusz jól szolgálja majd országszerte az embereket és betölti küldetését, segít az egészségmegőrzés és -tudatosság szintjének emelésében. Varga Mihály elmondta, hogy a hazai iparfejlesztési program egyik kiemelt része a tavaly elfogadott Nemzeti Autóbuszgyártás Cselekvési Program, amelynek lényege a hazai gyártás kiemelt fejlesztése. A legfontosabb cél, hogy megújuljon a hazai közúti tömegközlekedés elöregedett járműparkja, amit a kormány elsősorban magyar gyártású buszokkal kívánja megvalósítani – mutatott rá a gazdasági miniszter kiemelve, hogy a meghozott intézkedések eredményeként a hazai gyártók által legyártott autóbuszok száma egy év alatt több mint duplájára emelkedett. A nemzetgazdasági miniszter, Budapest II. és III. kerületének országgyűlési képviselőjeként külön köszönetét fejezte ki a Szent Margit Kórház és Rendelőintézet, valamint a Szent János Kórház vezetőinek és munkatársainak, hogy szaktudásukkal támogatták a szűrőbusz-program elindítását.


Evernote helps you remember everything and get organized effortlessly. Download Evernote.

Mesterséges intelligenciával debütált az LG G7 ThinQ

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb felsőkategóriás okostelefonját, az LG G7 ThinQ -t. Az új készülék az alapvető szolgáltatásokon túl...