2017. november 8.

Magyarország aktív szereplője lehet az európai digitális gazdaság fejlesztésének

Magyarország célja, hogy az európai digitalizáció élenjáró és alakító szereplője legyen, aktívan bekapcsolódva az intelligens járműgyártás, az elektromobilitás vagy épp az elektronikus fizetési megoldások fejlesztését célzó uniós programokba - jelentette ki Varga Mihály Andrus Ansip digitalizált egységes piacért felelős uniós biztossal folytatott tanácskozását követően. A tárcavezető hozzátette: iparfejlesztési és digitalizációs programjaival hazánk az elsők között csatlakozott az innováció-vezérelt gazdaság térnyerését szolgáló uniós törekvésekhez.

A Nemzetgazdasági Minisztériumban tartott megbeszélésen Varga Mihály a magyarországi digitalizáció és ipar fejlesztését támogató lépéseket ismertetve elmondta: a kormány kidolgozta és megvalósítja újraiparosítási programját, amelynek prioritásai között kiemelt helyen szerepel az önvezető járművek fejlesztése és az elektromobilitás támogatása.Az Ipar 4.0 megoldások megismertetésére és elterjesztésére emellett tavaly májusban megalakult az Nemzeti Technológia Platform. A Digitális Jólét Program keretében a kormány a lakosság és a vállalkozások számára egyaránt szélesíti az internethez való hozzáférést, az internet áfáját idén 27 százalékról 18-ra, jövőre pedig 5 százalékra mérsékli – tette hozzá a tárcavezető.

Evernote helps you remember everything and get organized effortlessly. Download Evernote.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mesterséges intelligenciával debütált az LG G7 ThinQ

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb felsőkategóriás okostelefonját, az LG G7 ThinQ -t. Az új készülék az alapvető szolgáltatásokon túl...