Japánba is küldtek virtuális locsolást a Pilisből

Több mint 55 ezren követték a 4G-n közvetített élő húsvéti talkshow-t a Telekom közösségi média oldalán
 
Több mint 55 ezren voltak kíváncsiak a húsvét hétfő délelőttjén a Telekom FB oldalán Pilisjászfaluból élőben közvetített LocsoLive műsorra, amelyben bárki online kérhetett locsolóvers-videókat szeretteinek. Nemcsak férfiak kértek locsolóverseket nőismerőseiknek, nemtől függetlenül sokan így köszöntötték fel egymást húsvét alkalmából az interneten. Olyan messzi országokba, mint Japán és Mexikó is küldtek locsolóverseket a rokonaiktól távol élők.
A virtuális locsolásban három vidéki öregúr, Bukovics János bácsi Apcról, Soltész Dezső bácsi Kartalról és Posztránszki Mihály bácsi Pilisszántóról voltak az internetezők segítségére. Az ő tolmácsolásukban hangzottak el a személyre szóló locsolóversek, amelyek videó formájában megoszthatók. Akik idő hiányában lemaradtak a névre szóló videókról, azok is válogathatnak a  Locsolive galériából, és megoszthatják az univerzális versikéket.
A LocsoLive kezdeményezéshez Lackfi János és Varró Dániel is csatlakozott, az ő locsolóverseik is elhangzottak a népi költemények között.
A Telekomnak nem ez volt az első megmozdulása a húsvéti hagyományokat felelevenítő digitális megoldások terén. 2015-ben a mindössze 15 fős Lendvajakabfán a locsolókat nélkülözni kényszerülő asszonyokhoz a Telekom a 4G mobilhálózata segítségével a locsolóvíz és a jókívánságok egy drónra szerelt vödörből érkeztek, az internetezők az ország bármely pontjáról meg tudták locsolni őket.
Youtube videó a Locsolive-ról
Facebook videó a Locsolive-ról
 
 




Evernote helps you remember everything and get organized effortlessly. Download Evernote.