Sárközi Ákos: Remélhetőleg két-három hét múlva nyitás jön

Budapest TE meg ÉN címmel podcast-sorozatot indított Budapest városarculati cége, a BVA. Beszélgetéseink során a várost érintő aktuális és izgalmas közérdekű témák kerülnek terítékre, legyen szó kultúráról, sportról, a zöld Budapestről és a bringasávokról, vagy épp a gasztronómiáról…
 
A heti rendszerességgel jelentkező sorozat legújabb témája a vendéglátás nehézségeit és új lehetőségeit járja körül. Veress Dóra és Gellért Gábor ezúttal a Borkonyha séfjét, a Textúra étterem társtulajdonosát, Sárközi Ákost kérdezte.
 
A 2020-as év remek számokkal indult a vendéglátóiparban, mindenki bevételi csúcsokat emlegetett. Ekkor érkezett meg a járvány okozta válság. Először csak az előszele, a hírei, majd a foglalások lemondásai és későbbre helyezései. Akkor döntöttek az éttermek bezárása mellett, amikor már napi 60-70 fő jelezte a távolmaradását.
„Csak azok az éttermek fognak tudni megmaradni, akik tudtak tartalékot felhalmozni, és azzal túlélni ezt az időszakot." – véli Sárközi Ákos.
 
A teljes beszélgetés és az előzetes YT videó a BVA megújult weboldalán, az enbudapestem.hu-n, a következő linken elérhető: https://bit.ly/2ziWaxj

Népszerű bejegyzések