Bambitól Vukig:jelentsük azösszes “megtévesztő” mesét!

A Kormányhivatal szerint a Labrisz Leszbikus Egyesület megtéveszti a vásárlókat azzal, hogy nem tünteti fel a Meseország mindenkié borítóján, hogy abban a „hagyományos nemi szerepektől eltérő viselkedésminták" jelennek meg. Segítsük a munkájukat, jelentsük be az összes olyan művet, ahol nem a kormány által elismert családmodell jelenik meg!


Fájlalod, hogy Vukot Karak nevelte fel, és nem figyelmeztettek arról, hogy nem lesz az életében erős anyaszerep? Megdöbbent, hogy előzetes tájékoztatás nélkül kellett végignézned, ahogyan Szimbának két férfi, Timon és Pumba nyújt biztonságos családi hátteret? Felháborít, hogy Csipkerózsika egy olyan szerető háztartásban nőtt fel, amit három nő teremtett meg? Esetleg egy másik mese csapta ki nálad a biztosítékot? Akkor eljött a te időd! Fordulj a fogyasztóvédelemhez! 


Tegnap hozta meg a fogyasztóvédelem azt a határozatot, ami kimondja: tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat nem figyelmeztetni a vásárlókat arra, hogy a meseantológiában a „hagyományos nemi szerepektől eltérő viselkedésminták" jelennek meg. A tájékoztatás hiányában sérültek a fogyasztók jogai és érdekei, állítja a hatóság. 


A fogyasztóvédelem megbélyegezné a Meseország Mindenkiét és arra kötelezné a kiadó Labrisz Leszbikus Egyesületet, hogy a könyvön tüntessék fel hogy a mesék eltérnek a hagyományostól. Az Alaptörvény tiltja a hátrányos megkülönböztetést. 


A fogyasztóvédelem Alaptörvény-ellenes határozatát nem hagyjuk szó nélkül. A Háttér Társaság a határozatot támadó közigazgatási perben jogi képviseletet nyújt a Labrisznak. Azt várjuk, hogy a bíróság is kimondja: diszkriminatív és Alaptörvény-ellenes a marginalizált csoportokat bemutató művek megbélyegzése. 



Népszerű bejegyzések