Auracast: Bluetooth, ami mindent megváltoztat


A Bluetooth technológia régóta nem változott jelentősen, de most egy új funkció, az Auracast érkezésével nagy változások várhatók. Az Auracast lehetővé teszi, hogy több eszköz csatlakozzon egyetlen audioforráshoz, ami új lehetőségeket nyit meg a zenehallgatás és a hangrendszerek terén.

Az Auracast a Bluetooth LE (alacsony energiafogyasztású) szabvány részeként jelent meg 2022-ben, a Bluetooth 5.2 specifikációval. Az Auracast lehetővé teszi, hogy több eszköz párosítás nélkül csatlakozzon egy audioforráshoz, bár néha jelszóra lehet szükség.

Az Auracast előnyei

Az Auracast legnagyobb előnye, hogy lehetővé teszi több ember számára a zenehallgatást egyetlen forrásból. Régebben gyakran láthattunk embereket fülhallgatót megosztva zenét hallgatni, de a jackcsatlakozók eltűnésével ez a lehetőség megszűnt. Az Auracast segítségével ez a funkció visszatérhet, higiénikusabb formában.

Bár sokan a hangosító rendszerekben látják az Auracast legnagyobb hasznát, a valódi előnye a zenemegosztásban rejlik. A hangosító rendszerek terén az Auracast elterjedése várhatóan lassú lesz, mivel mind az adó, mind a vevő oldalon támogatni kell a technológiát.

Auracast kompatibilis eszközök

Már kezdenek megjelenni Auracast támogatással rendelkező eszközök, mint például a Samsung Galaxy Bud 2 és a Sennheiser Momentum 4 fülhallgatók. Ahhoz, hogy kihasználhassuk az Auracast előnyeit, valószínűleg frissítenünk kell a laptopunkat és a telefonunkat is, mivel a Bluetooth LE támogatásához legalább Bluetooth 5.2 szükséges.

Bár az Auracast elterjedése még várat magára, érdemes lehet olyan fülhallgatót választani, amely támogatja ezt a technológiát. A multipoint funkció mellett, amely lehetővé teszi a fülhallgató egyidejű csatlakoztatását két eszközhöz, az Auracast támogatás is fontos szempont lehet a következő fülhallgató kiválasztásakor.

(Eredeti cikk: medium.com)

Népszerű bejegyzések