Az AI írói asszisztens, ami megtanul a stílusodban írni


A mesterséges intelligencia (AI) használata az írásban egyre népszerűbbé válik, és ha még nem használod ki ezt a lehetőséget, akkor lemaradsz a versenyben. Bryan Collins, tapasztalt író és tartalomkészítő, megosztja velünk, hogyan hozhatunk létre egyedi ChatGPT botokat, amelyek segítenek az írási feladatokban, és hetente több órányi munkát takaríthatnak meg a vázlatok létrehozásában és szerkesztésében.

A folyamat egyszerű, és bármely író kevesebb mint 15 perc alatt létrehozhat egy egyszerű AI asszisztenst. Ehhez szükség lesz egy ChatGPT 4 prémium fiókra, amely havi 20 dollárba kerül, de még mindig olcsóbb, mint egy ember felvétele. Az AI asszisztensek használata jelentősen felgyorsíthatja az írási folyamatot, és segíthet abban, hogy több időt fordíthassunk a minőségi tartalom létrehozására.

1. lépés: Döntsd el, mit szeretnél, hogy az AI írjon

Az AI képes címsorokat, e-maileket, blogbejegyzéseket, történeteket, közösségi médiás bejegyzéseket és akár könyvfejezeteket is írni. Azonban sokkal jobb eredményeket érhetünk el, ha EGY FELADATOT választunk a digitális írói asszisztensünknek. Ha azt akarjuk, hogy az AI valami mást csináljon, akkor létrehozhatunk egy második egyedi ChatGPT botot.

2. lépés: Hozd létre a saját GPT-det

A ChatGPT prémium fiókkal kattints az "Explore GPTs" (GPT-k felfedezése), majd a "Create" (Létrehozás) gombra. Add meg az egyedi GPT nevét, írj egy egysoros leírást arról, hogy mit csinál, és tölts fel egy képet, vagy kérd meg a ChatGPT-t, hogy hozzon létre egyet a Dall-E segítségével.

Az utasításokban használj az alábbi prompthoz hasonló változatot, és a PromptPerfect segítségével finomítsd az utasítást. A prompt személyre szabásával biztosíthatjuk, hogy az AI asszisztensünk pontosan azt a feladatot végezze el, amire szükségünk van.

3. lépés: Adj a ChatGPT-nek mintakimeneteket

A ChatGPT-nek meg kell tanulnia, hogyan írsz. Jobb eredményeket érhetsz el, ha legalább három példakimenetet adsz meg. Illeszd be a prompt alá három-négy legjobb LinkedIn bejegyzésedet, vagy töltsd fel őket mellékletként a tudás szekcióba.

4. lépés: Írd meg a beszélgetés indítóját

Adj hozzá egy beszélgetésindítót, amely elmagyarázza, hogyan kell promptolni a ChatGPT-t. Használhatsz valami egyszerűt, mint például a "Go" (Indítás), vagy valami leírót, mint például "Write me a LinkedIn post about X" (Írj nekem egy LinkedIn bejegyzést X-ről). Teszteld a promptodat, és ne felejtsd el elmenteni!

5. lépés: Teszteld az egyedi GPT-det

Használhatod ezt az egyedi GPT-t a bejegyzéseid első vázlatainak megírásához. Néha az eredmények furcsán hangzanak majd. Ha igen, menj vissza az utasításokhoz, és adj hozzá néhány pontosítást, például "Write in the active voice" (Aktív hangnemben írj) vagy "Don't use emojis or jargon" (Ne használj emojikat vagy zsargont). Ha olyan kimenetet kapsz, amely tetszik, töltsd fel azt is.

6. lépés (opcionális): Hozd létre a Builder-profilodat

Ha szeretnéd feltenni a botodat a ChatGPT piactérre, az AI bot készítők végül bevételt szerezhetnek a botjaikból. Ha ez tetszik neked, navigálj a beállításokhoz, és kattints a "Builder Profile" (Builder-profil) lehetőségre. Add meg a nevedet, és hivatkozhatsz a webhelyedre, valamint megadhatsz egy e-mail címet, hogy a felhasználók visszajelzést küldhessenek neked.

Kövessed ezeket a lépéseket különböző célokra szánt egyedi ChatGPT botok létrehozásához, például podcastcímsorok írásához, mondatok aktívról passzív hangra változtatásához, vázlatok írásához, értékajánlatok létrehozásához vagy a legnépszerűbb közösségi média bejegyzéseid különböző verziókban történő újrafelhasználásához. Ezek a botok segítenek az első vázlatok létrehozásában, amelyeket aztán más írói alkalmazásokban átírhatunk.

Ne felejtsd el, hogy nem ajánlott egy egyszerű promptot írni a ChatGPT-nek, és azt használni, amit kiköp. Senki sem akar ilyet olvasni. De ha nem használod ki az AI-t, hogy segítsen az írásban, az olyan, mintha lemondanál arról a lehetőségről, hogy egy világszínvonalú írói asszisztenssel dolgozz együtt.

(Eredeti cikk: medium.com)

Népszerű bejegyzések