Az OpenAI chatbotok a Moderna titkos fegyverei


A Moderna és az OpenAI közötti újonnan bejelentett partnerség valós példát mutat arra, mi történhet, ha egy vállalat elkötelezi magát a generatív mesterséges intelligencia mellett. A Moderna, amely a COVID-19 vakcina 2020-as engedélyezése után az egészségügy egyik legnagyobb nevévé vált, most az OpenAI-jal együttműködve igyekszik új gyógyszereket létrehozni. Az OpenAI hasonlóan meteórikus felemelkedésen ment keresztül, különösen a ChatGPT 2022 decemberi megjelenése óta. A két cég partnerségének célja, hogy a Moderna kihasználhassa az OpenAI technológiáját a gyógyszerfejlesztés folyamatának felgyorsítására és hatékonyabbá tételére. A Moderna jelenleg 15 mRNS-alapú gyógyszert fejleszt többek között rák és HIV ellen, és legalább néhányuknak piacra kell kerülnie a cég hosszú távú sikeréhez. Az OpenAI számára ugyanakkor kulcsfontosságú, hogy nyelvmodelljeit (LLM) nyereséges termékekké alakítsa.

ChatGPT Enterprise: Az OpenAI vállalatokra összpontosít

Az OpenAI a vállalati ügyfelekben látja a profitszerzés lehetőségét. 2023 augusztusában elindította a ChatGPT Enterprise-t, népszerű chatbotjának fejlett, testreszabható változatát. A Moderna és az OpenAI együttműködése jól szemlélteti, hogyan javíthatja a szolgáltatás a vállalatok termelékenységét. A Moderna az OpenAI technológiáját használja az adagolási döntések elemzésétől kezdve a vállalati irányelvekkel kapcsolatos alkalmazotti kérdések megválaszolásáig. Stéphane Bancel, a Moderna vezérigazgatója szerint a chatbotok integrálása növeli a termelékenységet, és közelebb viszi a céget új termékek piacra viteléhez.

A partnerség jelentősége

Bár a Moderna nem az első ChatGPT Enterprise ügyfél, messze a legismertebb, és igazán hisz abban, amit az OpenAI kínál. Ha a partnerség segít az OpenAI-nak több vállalati ügyfelet szerezni, az hatalmas győzelem lehet a cég számára a nyereségesség felé vezető úton. A Moderna számára pedig az OpenAI technológiája felgyorsíthatja az új, életmentő gyógyszerek létrehozását - ami mindannyiunk számára hatalmas győzelem lenne. _A Moderna és az OpenAI közötti együttműködés izgalmas lehetőségeket tartogat az egészségügyi innováció területén. A mesterséges intelligencia alkalmazása a gyógyszerfejlesztésben forradalmasíthatja az új terápiák felfedezésének és tesztelésének módját, potenciálisan lerövidítve a fejlesztési időt és csökkentve a költségeket. Ugyanakkor fontos lesz biztosítani, hogy az AI-t felelősségteljesen és etikusan alkalmazzák, az emberi felügyelet és döntéshozatal megőrzése mellett.
(Eredeti cikk: futurenowinsights.com)

Népszerű bejegyzések