Kevesebb tökéletesség, több valóság a MidJourney-vel


Felfedeztem 5 MidJourney prompt trükköt, amik segítenek tompítani a túlságosan tökéletes "túlzásba vitt MidJourney kinézetet" és növelni az AI képek autentikusságát! Ezek a következők: 

1. Használj bizonyos kifejezéseket a promptjaidban
2. Használd a Style Raw beállítást
3. Állítsd be a Stylize értéket
4. Használd a Weird paramétert
5. Használd a képes prompt és stílus referencia funkciót 

Bizonyára te is észrevetted már, hogy néhány AI által generált kép szinte túl tökéletesnek tűnik. A MidJourney V6 nagyon jó minőségű, realisztikus képeket tud létrehozni, talán a legjobbakat, amiket eddig láttunk. Viszont van a realizmusnak egy olyan szintje, amit "MidJourney realizmusnak" hívnak - ahol a képek annyira hibátlanok és megrendezettek, hogy már-már hátborzongatóan tökéletesnek, szinte irreálisnak tűnnek. Azok a hatalmas csillogó szemek, makulátlan bőr, "művészien kiemelt" szeplők, drámaian telt ajkak, tökéletes haj... Bár ezek a jellemzők vonzónak tűnhetnek, hiányzik belőlük az "igazi" emberi arcok autentikussága - a legtöbben azonnal kiszúrják, hogy az ilyen fokú tökéletesség "AI-generáltságot" sugall. Ma izgatottan osztom meg veled azt az 5 alapvető prompt trükköt, amik segítenek tompítani a túlzásba vitt "MidJourney kinézetet" és életszerű minőséget kölcsönözni az AI képeidnek. Készen állsz rá, hogy autentikusabbá alakítsd a MidJourney képeidet? Vágjunk bele!

1. Trükk: Add hozzá ezeket a kifejezéseket a promptjaidhoz

A következő kifejezések promptokhoz adásával irányíthatod a MidJourney-t, hogy a valós életbeli fotókhoz jobban hasonlító képeket hozzon létre: - Szelfi - Telefonos fotó - Hétköznapi fotó - Gyenge minőségű fotó - Átlagos kinézetű ember - Facebook-ra / Reddit-re posztolt fotó

2. Trükk: Állítsd be ezt a "Stylize" értéket

A "Stylize" érték jelentős szerepet játszik annak meghatározásában, hogy az AI által generált képed tipikus "MidJourney-szerű" megjelenést fog-e mutatni. A "Stylize" érték növelése (100-1000) nagyon széppé és filmszerűvé teheti a képeidet, de ez az, ami hozzájárul a "túlságosan tökéletes MidJourney kinézethez" is. Alacsonyan tartása (<100 --s="" --stylize="" -="" 100-n="" a="" abban="" adj="" arcai="" bbnek="" be="" egy="" filteren="" g="" hogy="" i="" k="" karakterek="" ket.="" kev="" kisebb="" l="" letszer="" majd="" meg="" mentek="" midjourney="" mintha="" njenek="" olyannak="" peid="" prompt="" rd="" re:="" rt="" s="" sb="" seg="" t.="" t="" thet="" v="" vagy="" volna="">Pro-tippek: - A MidJourney alapértelmezett "Stylize" értéke 100, ha nem adsz meg semmit. Kísérletezz 0 és 99 közötti beállításokkal, hogy megtaláld, mi felel meg legjobban az ízlésednek! - Az igazán autentikus kinézetű képekhez azt javaslom, hogy a "Stylize" értéket 50 alá állítsd. Néha a 0-ra állítás csodákat tesz az autentikusság érintésének hozzáadásához.

3. Trükk: Alkalmazd a "Style Raw" beállítást

A "Style Raw" alkalmazása arra utasítja a MidJourney-t, hogy kevésbé alapértelmezett esztétikát (más néven "MidJourney kinézetet") alkalmazzon, miközben szorosan követi a prompt utasításaidat - különösen hasznos, ha az 1. Trükkben javasolt kifejezéseket használod. Az eredmény? Kiküszöböli a "feljavított dolgok" nagy részét, mint például a túlzott stíluselemeket, képkompozíciót és megvilágítást, amitől az AI képeid "nyersebbnek" és "elfogulatlanabbnak" tűnnek. Írd be a prompt végére: --style raw. Vagy írd be: /settings és válaszd ki a "Style Raw" lehetőséget, hogy kevesebb MidJourney szépítéssel rendelkező stílust válassz. Pro-tippek: - A "Style Raw" gyakran a 2. Trükkben részletezett csökkentett "Stylize" értékkel működik a legjobban. - Bár a "Style Raw" párosa egy alacsonyabb "Stylize" értékkel általában lágyítja a MidJourney alapértelmezett kinézetét és növeli az autentikusságot, alkalmanként furcsa részleteket eredményezhet, mint például torz arcok vagy helytelen ujjszámok. 😅 Lehet, hogy többször is újra kell görgetned a tökéletes eredmény eléréséhez, vagy a "Vary (Region)" inpainting funkciót kell használnod a műtermékek kijavításához.

4. Trükk: Szórj bele egy csipetnyi "Weird" paramétert

A "weird" paraméter, a MidJourney egyik kevéssé ismert funkciója, jelentősen befolyásolja a képeidet azáltal, hogy fura és szokatlan minőségeket vezet be, egyedi és váratlan eredményeket produkálva. A kísérleteimben egy kis adag "weird" hozzáadása a fotorealisztikus képeket kicsit "tökéletlenebbé" tette - tükrözve a hétköznapi fotók természetes tökéletlenségeit. Írd be a prompt végére: --weird vagy --w, majd adj meg egy 0 és 3000 közötti értéket. Pro-tippek: - Ha nem adsz meg "weird" értéket a MidJourney-nek, akkor az alapértelmezés szerint 0 (nincs "weird" hatás). - A képek autentikusságának növeléséhez nagyon alacsony "weird" érték használatát javaslom. A kísérleteimben az 5 feletti értékek már túlságosan "furának" kezdtek tűnni. - A MidJourney dokumentációja szerint az optimális "weird" érték promptonként változik, és kísérletezést igényel. A legjobb, ha kis értékekkel kezded, és szükség szerint felfelé igazítasz.

5. Trükk: Használd jól a "Képes Prompt" és a "Stílus Referencia" (SREF) funkciót

Ha van egy saját magadtól vagy internetről beszerzett valódi fotód, és szeretnéd reprodukálni annak autentikusságát és "igazságtartalmát", a legjobb megközelítés, ha referenciaképként használod a "Képes Prompt" és a "Stílus Referencia" funkcióhoz! A "Képes Prompt" lehetővé teszi, hogy átvidd egy referenciakép stíluselemeit - például az általános kompozíciót, színvilágot, sőt tárgyakat is - az új alkotásodba. Eközben a "Stílus Referencia" megkönnyíti a referenciakép általános stílusának, színvilágának, hangulatának és esztétikájának átvitelét az új alkotásodba. Egyszerűen helyezd a referenciakép URL-jét a prompt mezőbe a "Képes Prompthoz", és add hozzá a kiegészítő szöveget és paramétereket a prompt befejezéséhez. A "Stílus Referenciához" írd be a promptodat, majd írd: --sref; hagyj egy szóközt a --sref után, majd illeszd be a referenciakép URL-jét. Pro-tippek: - Az optimális eredmény érdekében javaslom a "Képes Prompt" és a "Stílus Referencia" kombinálását a "valódi fotó" elemek reprodukálásához az új alkotásaidban. - Adj meg magasabb általános stílussúlyt a "Stílus Referenciához" (500-1000) a --sw beírásával, majd egy érték megadásával; az én személyes kedvencem a 800. - Vedd figyelembe, hogy amikor a stílussúlyt használod (--sw), nem kell megadnod a 2. Trükkben részletezett "Stylize" értéket. 

Eredeti cikk: levelup.gitconnected.com

Népszerű bejegyzések