Lenyűgöző prezentációk ChatGPT-vel!


Ez egy üres Google Slides prezentáció, nincsenek bővítmények vagy pluginok. Semmilyen technikai háttérrel nem rendelkezem, mégis képes leszek teljes körű bemutatót készíteni csupán a ChatGPT segítségével. Minden diához cselekvésre ösztönző címet és három támogató részletet fogunk generálni.
A videóban azt mutatom be, hogyan tud a ChatGPT erős vázlatot készíteni bármilyen prezentáció témához, és teljesen automatizálni a diák létrehozását. Végül egy szép Google Slides sablont is megosztok, amit alkalmazhatsz.
Először megadom a ChatGPT-nek a feladatot strukturált vázlat készítésére 10 diához, az SCQA (helyzet, bonyodalom, kérdés, válasz) keretrendszer használatával. Minden dia címe specifikus és cselekvésre ösztönző lesz, meggyőző adatokkal.
Ezután arra kérem a ChatGPT-t, hogy írjon egy Google Apps Script-et, amivel egy gombnyomásra automatikusan legenerálhatom a diákat a vázlat alapján.
A kóddal betöltöm az új Google Slides bemutatót, és már kész is a teljes prezentáció a ChatGPT segítségével, semmilyen technikai háttér nélkül.
(Translation by Claude)

Népszerű bejegyzések