Musk forradalmasítja a hírszolgáltatást az X platformmal


Elon Musk bejelentette, hogy a Grok valós idejű hírszolgáltatása kizárólag az X platformon megosztott információkból fog táplálkozni. A Grok mesterséges intelligenciája "tízezernyi" tweetet elemezve fogja összegezni a legfrissebb híreket és közösségi kommentárokat, anélkül, hogy hírportálok cikkeit használná fel.

A Grok egyedi megközelítést alkalmaz az AI-generált hírek területén, azonban ez a módszer ki is teszi a rendszert az X platform legnagyobb buktatóinak. A közösségi média oldalakon hemzsegnek a szarkasztikus megjegyzések, gyűlöletbeszéd és félrevezető információk, melyek megnehezítik a Grok robotjának dolgát a hiteles "nyílt forráskódú újságírás" terén.

Grok küzd a kontextus megértésével

A Grok eddigi próbálkozásai során többször is nehézségekbe ütközött a valós hírek és a viccnek szánt tartalmak megkülönböztetésekor. Egyik összefoglalójában például Klay Thompson NBA All-Star játékost egy vandalizmussal vádolta meg, félreértve a sportoló gyengébb teljesítményéről szóló tréfás megjegyzéseket.

Közösségi kommentárok bevonása

Igor Babuschkin, a Grok-ot fejlesztő xAI cég munkatársa szerint csapatuk azon dolgozik, hogy a rendszer kizárólag az X-en közzétett információk alapján értse meg a híreket. A közösségi kommentárok bevonása segíthet az olvasóknak gyorsan képbe kerülni egy-egy történettel kapcsolatban, feltéve, ha a Grok képes lesz pontosan megragadni a kontextust.

Kihívások és lehetőségek

A Grok valós idejű hírszolgáltatása izgalmas lehetőségeket tartogat, de számos kihívással is szembe kell néznie. A rendszernek meg kell tanulnia kiszűrni a félrevezető információkat és pontosan értelmezni a szövegkörnyezetet ahhoz, hogy hiteles és informatív összefoglalókat tudjon készíteni. Ha sikerül leküzdenie ezeket az akadályokat, a Grok új szintre emelheti a közösségi médiából származó hírek felhasználását.

(Eredeti cikk: https://gizmodo.com/)

Népszerű bejegyzések