9 ingyenes AI eszköz, ami megváltoztatja az életed


Manapság elengedhetetlen, hogy lépést tartsunk a legújabb AI eszközökkel, ha hatékonyan szeretnénk dolgozni és versenyben akarunk maradni. Szerencsére rengeteg ingyenes AI powered megoldás érhető el, amelyek jelentősen megkönnyíthetik a mindennapjainkat és fokozhatják produktivitásunkat. Ebben a cikkben 9 olyan ingyenes AI eszközt mutatunk be, amelyeket érdemes beépíteni a napi rutinunkba.

Gamma.app - Profi landing page-ek pillanatok alatt

A Gamma.app segítségével percek alatt készíthetünk átalakításra optimalizált, professional kinézetű landing page-eket vagy prezentációkat szinte bármilyen témában. Egyszerűen csak megadjuk az instrukciókat, a Gamma pedig releváns képekkel, videókkal, grafikonokkal egészíti ki a tartalmat. Ezután már csak finomhangolnunk kell az oldalt, hogy teljesen a saját ízlésünknek megfelelő legyen. A Gamma használata sokkal egyszerűbb és hatékonyabb, mint a legtöbb landing page építő platform, mint például a Mixo.io vagy a Yep.so.

Perplexity.ai - Hatékony online kutatás, releváns trendek azonosítása

Ha online kutatást végzünk vagy a legfrissebb trendeket szeretnénk felderíteni egy adott témában, a Perplexity.ai remek választás lehet. Tapasztalataim szerint relevansabb és alaposabb találatokat ad, mint a ChatGPT. Ráadásul a régebbi cikkeket, tudományos publikációkat is figyelembe veszi, így átfogóbb képet kaphatunk az adott témáról. Hamarosan összehasonlítom a Perplexity-t a ChatGPT-vel és a Claude-dal a BrainScriblr című ingyenes hírlevelemben, érdemes feliratkozni!

Recast - Cikkből podcast egyetlen kattintással

A Recast egy szórakoztató AI eszköz, amely szinte bármilyen cikket képes lebilincselő podcast formátumúvá alakítani. A létrejövő párbeszédes hanganyag olyan, mintha két AI személyiség beszélgetne a témáról. Remek megoldás azoknak, akiknek nincs idejük végigolvasni egy hosszabb cikket, de szeretnék megismerni a lényeget. A Recast 2018-ban lett a SAP tulajdona, hogy gyorsítsa a cég gépi tanulási képességeit.

Humata - PDF dokumentumok intelligens elemzése

A Humata AI egy fejlett dokumentumelemző platform, amely lehetővé teszi a PDF fájlok gyors átvizsgálását, összefoglalását, az azonnali kérdés-válasz funkciót, valamint dokumentumok összehasonlítását. Hasonlóan működik, mint a ChatGPT, de kifejezetten dokumentumok feldolgozására lett optimalizálva. Kutatók, jogászok, vagy bárki számára hasznos, akinek nagy mennyiségű dokumentumból kell kinyernie a lényeget. Véleményem szerint a Humata sokkal jobban teljesít ezen a területen, mint az Anyword.ai.

Forms.app - Professzionális űrlapok, streamelt folyamatok

Az online vállalkozásom számára hatalmas segítséget jelent a Forms.app használata. A platform segítségével programozói tudás nélkül készíthetek igényes, testreszabott űrlapokat, amelyek zökkenőmentesen integrálhatók a munkafolyamatokba. A drag-and-drop szerkesztő intuitív, a mezők testre szabhatók a felhasználói válaszok alapján. A Stripe és PayPal integráció révén könnyedén fogadhatok fizetéseket vagy adományokat. Az iOS és Android applikációk lehetővé teszik, hogy út közben is kezeljem az űrlapjaimat. A több mint 500 külső alkalmazással való integráció jelentősen megkönnyíti a munkámat, időt és energiát spórol.

Otter - Valós idejű beszéd-szöveg átirat és kollaboráció

Az Otter.ai egy AI-alapú átírási és együttműködési platform, amely valós időben alakítja beszéddé a szöveget, megkönnyítve a meetingek, interjúk, előadások legfontosabb információinak rögzítését és megosztását. Fejlett gépi tanulási algoritmusokkal pontosan átírja a hanganyagokat, felismeri a beszélőket és intelligens jegyzeteket generál. Zökkenőmentesen integrálható népszerű videokonferencia eszközökkel. Az OtterPilot funkció lehetővé teszi, hogy egy AI asszisztens a felhasználó nevében részt vegyen egy meetingen, jegyzeteket készítsen és megossza a résztvevőkkel.

Missive - Levelezés, csevegés és feladatkezelés egy helyen

A Missive egy komplex együttműködési eszköz, amely egységesíti az e-maileket, a chat-et és a feladatkezelést, jelentősen megkönnyítve a csapatmunkát. Az OpenAI-jal való integráció révén a mesterséges intelligencia ereje közvetlenül a felületen belül kihasználható e-mailek generálására, válaszok megfogalmazására és fordításra. A Missive ár-érték aránya kiváló, hiszen a felhasználóknak csak az általuk ténylegesen használt OpenAI tokenekért kell fizetniük, így az AI funkció mindenki számára elérhető, jelentősebb befektetés nélkül.

Texts.com - Minden üzenetünk egy helyen

A Texts.com egy univerzális üzenetküldő alkalmazás, amely egyetlen felületen egyesíti a különböző platformokon (iMessage, WhatsApp, Telegram stb.) folytatott beszélgetéseinket. Óriási segítség, hogy minden kommunikációt egy helyen kezelhetünk és olyan hasznos funkciókhoz férhetünk hozzá, mint az üzenetek kategorizálása, címkézése, archiválása, keresése. A végpontok közötti titkosításnak köszönhetően biztonságban tudhatjuk az üzleti kommunikációnkat. A platform reszponzív, hordozható és felhasználóbarát kialakítása nagyban hozzájárul a hatékonyságunk növeléséhez.

Arc Browser - A Chrome lehetséges kihívója?

Bár még csak nemrég jelent meg, az Arc böngésző máris komoly vetélytársa lehet a Chrome-nak. A beállítása gyerekjáték, hiszen közvetlenül importálhatjuk a korábbi böngészőnk minden fontos adatát. Számomra az egyik legfontosabb szempont, hogy ne terhelje túlságosan az erőforrásokat - e téren az Arc remekül teljesít. A böngésző adatvédelem-fókuszált, automatikusan generál beszélgetés-összefoglalókat, ChatGPT integrációval segíti a válaszok megfogalmazását és tartalmaz egy fordító funkciót is. Az átlátható felület könnyű navigációt tesz lehetővé.

Ahogy láthatjuk, számos ingyenes AI eszköz áll rendelkezésünkre 2024-ben, amelyek hatékonyan támogathatják a munkánkat és a mindennapjainkat. Érdemes kihasználni ezeket a lehetőségeket, hogy lépést tarthassunk a technológiai fejlődéssel és eredményesebbek lehessünk az élet minden területén.

Eredeti cikk: medium.com

Népszerű bejegyzések