Krétakör sajtóhír

Február 24-én este 7 órakor tartjuk a Krétakör 20 13 Évnyitó rendezvényünket és a Krétakör WORKS! 4 lemezes DVD kiadványunk bemutatóját a MU színházban.
Program:
Schilling Árpád bevezetője után 4 dokumentum illetve rövidfilmet láthatnak a nézők, mindegyiket az előadás vagy a film alkotójának a bevezetésével, értelmezésével:
Először Fancsikai Péter prezentálja a jp.co.de című nagyjátékfilm korábban nem látott jeleneteiből újravágott kisfilmet, majd Juhász Bálint, a Krétakör edukációs programjaival foglalkozó kollegája beszél A papnő című, nagysikerű előadás gyerek résztvevőivel forgatott rövidfilm előtt.
Az illumiNation című politikai fórum-játékból készített „fél-fikciós" filmet a darab rendezője, Gulyás Márton mutatja be, ezt követi a Krétakör legfrissebb alkotása, a Noéplanéte című, Schilling Árpád által írt és rendezett előadás elkészültét feldolgozó dokumentumfilm, melyhez Tóth Ridovics Máté fog magyarázatot nyújtani.

Évnyitó rendezvényről lévén szó, munkatársaink a 2013-as tervei(n)kről is fognak beszélni, majd – ahogyan azt már hozzátartozik a Krétakör előadásaihoz – a nézők kérdéseire is kíváncsiak leszünk és mindegyikre örömmel válaszolunk.
A 2008-2012-es időszak munkáit mutatja be a Krétakör WORKS! 4 lemezes, díszkiadásos DVD kiadvány, ami a helyszínen már megvásárolható lesz. Később, előreláthatólag, a Katona József Színház könyvesboltjában, a Kultúrbarlangban és az Írók Boltjában lesz kapható.
Múlt szombaton, február 16-án elkezdődött a Színházcsinálók sorozat a Katona József Színházban Schilling Árpád, Székely Gábor és Zsámbéki Gábor beszélgetésével. Az estéről készült összefoglaló videót itthttp://www.youtube.com/watch?v=ckXhx3jDkFk&feature=youtu.be nézhetitek meg. 

A következő beszélgetés március 2-án lesz, ekkor Schilling Fodor Tamást és Jeles Andrást látja vendégül.
A Hungarian Showcase elnevezésű program egy, a Színházi Kritikusok Céhe által szervezett több napos rendezvény, ami külföldi színház igazgatók, fesztiválszervezők, kritikusok számára igyekszik képet alkotni a magyar színházi életről. A Krétakör március 9-én, szombaton 9.30 és 11 óra között mutatkozik be.http://www.hungarianshowcase.com/
Sikeresen és nagy érdeklődés mellett zajlott a február 17-én, a Krétakör Bázison megtartott „Bond Projekt"elnevezésű program. A szituáció logikája című workshop résztvevői szerint 2013-ban is aktuális a darab középpontjában lévő űr, hiány, amit más-más módokon kompenzálnak a darab szereplői. Bond új színházelméleti megközelítését gyakorlatok segítségével vizsgálták a műhelymunka résztvevői, a folytatásmárcius 10-én lesz, akkor Bond legutóbb bemutatott darabján dolgoznak majd. A programról további információ itt található: http://insitedrama.blogspot.hu/2013/01/bond-muhelymunka.html

Népszerű bejegyzések