Újabb rekordot állíthat az Országos Fánkfesztivál

Töméntelen mennyiségű fánkkal ünnepli a farsangot Nagykanizsa: a helyi vasutas művelődési ház által szervezett V. Országos Farsangi Fánk fesztivál konferenciával, fánksütő versennyel, kulturális műsorokkal és a Guinness rekord kísérlettel várja a vendégeket az ország minden részéről február 8-án és 9-én.

A fesztivál pénteken délelőtt egy gasztronómiai-turisztikai konferenciával veszi kezdetét, szombat délelőtt pedig Nagykanizsa utcáin folytatódik egy fergeteges télbúcsúztató jelmezes felvonulással, amelyet Muramenti Fúvósok kísérnek majd. Ezt követően a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Házban koncertek, minőségi pálinka- és borkóstolás, gasztronómiai különlegességek seregszemléje és tombolasorsolás várja a látogatókat, míg a legkisebbeket gyerekprogramok, arcfestés, pónilovaglás, kézműves foglalkozások szórakoztatják majd.

 

A rendezvény legizgalmasabb programja a fánksütő verseny, amelyen háromfős csapatok profi és amatőr kategóriákban mérik össze konyhaművészeti tudásukat helyben sütött és hozott, illetve hagyományos és különleges fánkokkal. Eddig több mint harminc csapat jelentkezett az ország minden részéről, illetve a határon túlról is. Munkájukat egy öttagú zsűri értékeli, amelynek elnöke Elekes Zoltán, a Magyar Fesztivál Szövetség Alelnöke lesz.

Az Országos Farsangi Fánkfesztivált 2006-ban szervezte meg először a Vasutas Országos Közművelődési és Szabadidő Egyesület (VOKE) nagykanizsai tagszervezete, a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház. A program iránt évről évre egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik. Az elmúlt négy országos rendezvény jelentőségét növelte a Guinness rekord felállítása: 2009-ben 40, 2010-ben 47, 2011-ben 51, 2012-ben 59 különféle fánkkal sikerült felállítani az „egyszerre, egy helyen a legtöbb fajta bemutatott fánkkülönlegesség" magyar rekordját. 2013-ban új Guinness rekordra készülnek a szervezők: a tömeges fánkkóstolás rekordjának felállításához egyszerre egy helyen, együtt legalább öt percig kell fánkot kóstolnia a lehető legtöbb személynek.

További információ a www.kodalymk.hu oldalon található.


Népszerű bejegyzések