Így használhatod a Windows 11-et Microsoft-fiók nélkül

A Windows 11 telepítésekor a Microsoft alapértelmezés szerint megköveteli a Microsoft-fiók létrehozását, azonban lehetőség van ennek megkerülésére. Ez a módszer a legújabb Windows 11 verziókban, mint például a 23H2 és a hamarosan megjelenő 24H2 esetében is működik.

Bár a Microsoft folyamatosan frissíti a Windows 11-et, és igyekszik megnehezíteni a Microsoft-fiók nélküli telepítést, mindig akadnak újabb megoldások a felhasználók számára, akik ragaszkodnak a helyi fiókhoz.

A Microsoft-fiók megkerülésének lépései

A folyamat első lépéseként a hálózati kapcsolatot kell letiltani. Ez történhet az Ethernet kábel kihúzásával vagy a hálózati adapter letiltásával a virtuális gép beállításaiban. Ezután indítsuk el a Windows 11 telepítőjét.

A telepítés utolsó szakaszában, ahol a rendszer Microsoft-fiókot kér, nyomjuk le a Shift+F10 billentyűkombinációt a parancssor megnyitásához. Ide írjuk be az "oobe\bypassnro" parancsot, majd nyomjunk Entert. A rendszer újraindul, és ismét a fiók beállításához érkezünk.

Az "oobe\bypassnro" parancs lényegében lehetővé teszi, hogy kihagyjuk a Microsoft-fiók létrehozását, és helyette helyi fiókot hozzunk létre.

Ha nem tudjuk letiltani a hálózati kapcsolatot, alternatív megoldásként használhatjuk az "ipconfig /release" parancsot a parancsorban az IP-cím felszabadításához, ami ideiglenesen megszakítja az internetkapcsolatot.

A helyi fiók beállítása

A rendszer újraindulása után válasszuk a "Nincs internetem" opciót, majd adjuk meg a helyi fiók nevét és opcionálisan egy jelszót. Fejezzük be a telepítést a szokásos módon.

Fontos, hogy a telepítés során a "Személyes használatra" opciót válasszuk a "Munkahelyi vagy iskolai" helyett, különben a rendszer úgy fog viselkedni, mintha tartományhoz lenne csatlakoztatva.

A telepítés végeztével jelentkezzünk be a helyi fiókunkba. A hálózati kapcsolat hiánya miatt bizonyos ikonok hiányozhatnak, de ezt egy rendszerindítással orvosolhatjuk.

A Microsoft-fiók emlékeztetők letiltása

A Beállításokban navigáljunk az Értesítések pontra, és az "További beállítások" résznél tiltsuk le a "Javaslatok a Windows legjobb kihasználásához" opciót. Ezzel elkerülhetjük a rendszeres emlékeztetőket a Microsoft-fiókra való áttéréshez.

Ha esetleg az itt leírt módszer a jövőben nem működne, akkor is találhatunk újabb megoldásokat, vagy végső esetben a Windows frissítése is segíthet, mivel a Microsoft-fiók csak új telepítés esetén kötelező, frissítéskor nem.

Eredeti cikk: youtube.com


Népszerű bejegyzések