Jön az első AI-generált streaming szolgáltatás


Ha szereted a szürreális, zagyva nonszenszt és az ingyenmunkát, akkor ez a hely neked való. A Showrunner egy Netflix-szerű platform, ahol a tartalmat teljesen mesterséges intelligencia hozza létre. A San Franciscó-i Fable Studio által létrehozott szolgáltatás olyan műsorokat kínál majd, amelyeket filmkészítők és tartalomgyártók alkotnak. A cég állítása szerint azonban, ha valaki még több részre vágyik, akkor azokat saját maga is elkészítheti. Az AI-generált tartalmak térnyerése komoly kihívást jelenthet a hagyományos tartalomgyártók számára, ugyanakkor izgalmas lehetőségeket is tartogat az innovatív, kísérletező kedvű alkotók számára. Kérdés, hogy a nézők mennyire lesznek nyitottak az ilyen jellegű tartalmakra, és milyen minőségi elvárásokat támasztanak majd velük szemben.

A Showrunner eredeti műsorkínálata

A Showrunner eredeti műsorkínálata főként animációs sorozatokból áll. Az Exit Valley című sorozat, melynek stílusa a South Parkéhoz hasonlít, a Szilícium-völgyet parodizálja ki, és első epizódja már megtekinthető. Spoilerek: Nem igazán jó, és őszintén szólva fura érzés nézni. Az animáció alig mozog, a hangok emberi, mégis robotikusak, és nehéz megérteni a poénokat is. Persze mindez AI által készült, szóval ez nem is annyira meglepő. A vezérigazgató, Edward Saatchi szerint azok a felhasználók, akik több epizódot szeretnének egy műsorból, parancsok segítségével szerkeszthetik a párbeszédeket és alakíthatják a jeleneteket. Ha valaki különösen jó epizódot készít egy Showrunner eredeti műsorhoz, azt beválogathatják, a készítő pedig egyszeri kifizetésben, bevételrészesedésben és IMDB-kreditben részesül.

Várólista az early access-hez

Jelenleg várólista van a Showrunner korai hozzáféréséhez, az oldal állítása szerint már 50 ezren állnak sorban. Ez azt jelenti, hogy jó ideig eltarthat, mire elkezdheted gyártani a saját műsoraidat, amiket aztán végigdarálhatsz. Az AI-generált tartalmak megjelenése mindenképpen érdekes fejlemény a szórakoztatóiparban. Bár a technológia még gyerekcipőben jár, és egyelőre inkább csak kísérleti jelleggel, kiegészítő elemként használható, hosszú távon komoly hatással lehet a tartalomgyártás jövőjére. Az olyan platformok, mint a Showrunner, előrevetítik, hogy a nézők a jövőben akár maguk is részt vehetnek kedvenc műsoraik alakításában, személyre szabásában. Persze kérdés, hogy ez mennyire lesz vonzó a nagyközönség számára, és milyen kihívásokat tartogat az iparág hagyományos szereplői számára. 

  (Eredeti cikk: gizmodo.com)

Népszerű bejegyzések