Fejezd ki magad digitális maszkkal!



Valaha nézett már a tükörbe, és gondolta azt, hogy "Ezek a régi emberi arcok egyszerűen nem elég kifejezőek"? Talán az kell Önnek, amire a Qudi Mask 2 megoldást kínál - egy kütyü, amely lehetővé teszi, hogy minden érzelmedet a robot-képernyő fejen viseld, miközben ha úgy kívánod, elrejtheted személyazonosságodat mögötte. A Qudi Mask 2 inkább egy digitális arcpajzsnak tekinthető, amely lehetővé teszi, hogy elbújj a körülötted lévő világ elől, miközben abszolút bejelented a jelenlétedet minden ember és megriadt kutya számára, aki mellett elhaladsz. Megpróbáltunk kitalálni olyan forgatókönyveket a mindennapi életben, ahol ez a maszk előny lehet, mivel nem vagyunk biztosak benne, hogy mennyire fogadnák jól egy első randin, egy fizetésemelési kérelem megbeszélésén a főnökkel, vagy egy temetésen, miközben elrejted a könnyeidet a gyászoló társaid elől.

A Qudi Mask 2 bemutatása

Ha borzasztó pókerjátékos vagy, egy semleges kifejezés beprogramozása előnyt jelenthet számodra a játékesteken. És el tudjuk képzelni, hogy mindig lesz egy szabad ülés melletted a buszon vagy a vonaton. Ilyen értelemben talán a leghatékonyabb maszk a társadalmi távolságtartás garantálására, amit valaha láttunk. Sajnos a készítők nem javasolják a viselését vezetés közben - pedig biztosan szórakoztatóbbá tenné a forgalmi dugóban ülést. Ennek a tagadhatatlanul hátborzongató robotarcnak az alkotói olyan jó fogadtatásban részesültek az első modelljükkel néhány évvel ezelőtt, hogy áramvonalasították, és - hihetetlen, de - sokkal szebb dizájnt alkottak, mint az elődje, amely egy símaszkra emlékeztetett egy nagyméretű orr-/szájpajzzsal. A Qudi Mask 2-nek túlméretezett, ívelt szemképernyője és egy kicsit kevésbé fenyegető szájfedője van.

Az első modellhez hasonló funkciók és újdonságok

Az első modellhez hasonlóan ennek is digitálisan mozog a szája, amikor a viselője beszél, mosolyog vagy éppen homlokráncolja a homlokát, és bizonyos fejmozdulatok esetén megfelelően reagál - a bólintás "igen"-t, a rázás "nem"-et jelez, a ferde fejtartás pedig zavart/bizonytalan kifejezést vált ki. A digitális száj kinyílik és mozog, ahogy a viselő beszél, és több mint 30 különböző hangulatot lehet megjeleníteni a két nagy szem és szemöldök segítségével. Még inkább testre szabható, ha ez a te ízlésed: az alkalmazáson belüli hangulatjel-készítő lehetővé teszi, hogy igazán megmutasd a személyiségedet. Mintha már maga a kütyü birtoklása nem mutatná eléggé. Százféle szem-, száj- és szemöldökbeállítás közül lehet válogatni, valamint színek közül is. Három maszkdizájn közül lehet választani, ahol a fejhallgató állandó, de a digitális kijelző variálható az alap "robot", a különc "kawaii" modell és a feltehetően flörtölős "XX" között. Felár ellenében tokot is lehet a maszkra helyezni, macskafülekkel vagy Shrek-fülekkel.

Fejlesztések az elődhöz képest

Ez a maszk az elsőhöz képest fejlesztésnek tűnik, áramvonalasabb és kevésbé "archoz tapadó" kialakítással, valamint körülbelül 3 órás akkumulátor-üzemidővel, a beállított LED-kijelzőtől függően. USB-C kábellel, powerbankról útközben is feltölthető. A projekt Kickstarter kampánya már elérte a célját, a Super Early és Early Bird vásárlók decembertől számíthatnak a maszk kiszállítására. Javasoljuk azonban, hogy nézd meg a kampányoldalt a szállítási költségekért és régiókért. A maszk jelenleg 129 dollárért kapható, ami 35% kedvezményt jelent a várható kiskereskedelmi árhoz képest. 
  (Eredeti cikk: newatlas.com)

Népszerű bejegyzések