2013. augusztus 12.

A méhek és az emberi társadalom összefüggései: Új Múzeum Méheknek


Méhdemokrácia, rajintelligencia, ehető méhbábok, közösségi méhészet – rendhagyó művészeti projekt a Műcsarnok hátsó teraszán a Közösségi Méz program keretében
Két hónapos műhelymunka után augusztus 22-től a nagyközönségnek is bemutatkozik Magyarország és Budapest első városi méhészete a Hősök terén, a Műcsarnok hátsó teraszán. Az alapötlet a frankfurti székhelyű finger művészcsoporttól származik, amelynek tagjai, Florian Haas és Andreas Wolf az elmúlt években Németország több nagyvárosában alakítottak ki közösségi méhészeteket és indítottak el úgynevezett vegyes méhészcsoportokat.
A budapesti kísérlet július elején kezdődött csaknem 40, különböző korú, hátterű és élethelyzetű érdeklődő bevonásával. Acsoport tagjai Tornyossy Csaba okleveles méhész vezetésével betekintést nyerhettek a méhészkedés és a mézkészítés alapjaiba, valamint közösen gondozzák a szorgos rovarokat.
A művészeti projekt részeként, és egyúttal egy négynapos programsorozat nyitányaként augusztus 22-én, csütörtökön 18órakor a Műcsarnok hátsó teraszán felállított kaptárok tetején nyílik meg az Új Múzeum Méheknek,. A szokatlan kulturális intézmény három makettszerű termébe a méhek berepülhetnek, a látogatók pedig kívülről nézhetik meg a rendhagyó, tematikus kiállításokat. Az augusztus 22-i megnyitón a német művészek, a szervezők és a méhészcsoport tagjai rendhagyó tárlatvezetéseket tartanak, valamint a vendégek megkóstolhatják az első budapesti közösségi mézet is.


Mesterséges intelligenciával debütált az LG G7 ThinQ

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb felsőkategóriás okostelefonját, az LG G7 ThinQ -t. Az új készülék az alapvető szolgáltatásokon túl...