2013. augusztus 12.

A méhek és az emberi társadalom összefüggései: Új Múzeum Méheknek


Méhdemokrácia, rajintelligencia, ehető méhbábok, közösségi méhészet – rendhagyó művészeti projekt a Műcsarnok hátsó teraszán a Közösségi Méz program keretében
Két hónapos műhelymunka után augusztus 22-től a nagyközönségnek is bemutatkozik Magyarország és Budapest első városi méhészete a Hősök terén, a Műcsarnok hátsó teraszán. Az alapötlet a frankfurti székhelyű finger művészcsoporttól származik, amelynek tagjai, Florian Haas és Andreas Wolf az elmúlt években Németország több nagyvárosában alakítottak ki közösségi méhészeteket és indítottak el úgynevezett vegyes méhészcsoportokat.
A budapesti kísérlet július elején kezdődött csaknem 40, különböző korú, hátterű és élethelyzetű érdeklődő bevonásával. Acsoport tagjai Tornyossy Csaba okleveles méhész vezetésével betekintést nyerhettek a méhészkedés és a mézkészítés alapjaiba, valamint közösen gondozzák a szorgos rovarokat.
A művészeti projekt részeként, és egyúttal egy négynapos programsorozat nyitányaként augusztus 22-én, csütörtökön 18órakor a Műcsarnok hátsó teraszán felállított kaptárok tetején nyílik meg az Új Múzeum Méheknek,. A szokatlan kulturális intézmény három makettszerű termébe a méhek berepülhetnek, a látogatók pedig kívülről nézhetik meg a rendhagyó, tematikus kiállításokat. Az augusztus 22-i megnyitón a német művészek, a szervezők és a méhészcsoport tagjai rendhagyó tárlatvezetéseket tartanak, valamint a vendégek megkóstolhatják az első budapesti közösségi mézet is.


Bemutatkozik az intelligens babaőr

Mostantól egyszerűen nézheti és hallgathatja meg az élő videófolyamot az Arlo Baby kamera kétirányú kommunikációjával az Apple Home alkalma...