Eger helyi autóbusz-bérletei ismegvásárolhatók aMÁV applikációjában és pénztáraiban április 15-től

A MÁV-Volán-csoport közös fejlesztéseinek köszönhetően már az egri utasok számára is gyorsabb és egyszerűbb lesz a bérletvásárlás. Április 15-től a helyi autóbusz-bérleteket is meg lehet váltani a MÁV applikációjában és a vasúti személypénztárban.

A MÁV és a Volánbusz közötti stratégiai együttműködés kiemelt célja a városi, regionális és helyközi közösségi közlekedés fejlesztése, a szolgáltatások összekapcsolása. A MÁV-START és a Volánbusz elkötelezett a közös értékesítési csatornák bővítése iránt, aminek célja egy településeken és szolgáltatásokon átívelő, 21. századi közösségi közlekedési platform létrehozása. A tarifális átjárhatóság megteremtése azért is kiemelkedően fontos, hogy a vasúttársaság által jelentősen fejlesztett, környezettudatos szolgáltatást a vasútállomásokra érkezők és az azokról továbbutazók is igénybe tudják venni.

A MÁV mobilalkalmazása 2020 nyarán bővült a Térségi és városi jegyek menüponttal, amiben már megválthatók a szegedi 24 és 72 órás napijegyek és bérletek, továbbá a Volánbusz egyes székesfehérvári, nagykanizsai, zalaegerszegi, siófoki, várpalotai, pápai és szolnoki helyi buszbérletei is.

Ezek mellett április 15-től már az egri összvonalas éves, negyedéves, havi, félhavi teljesárú, tanuló és nyugdíjas bérletek is elérhetőek. A helyi buszjáratokra nemcsak a MÁV applikációban, hanem a vasútállomás jegypénztáraiban is lehet majd bérletet venni, míg teljesárú menetjegyet csak a vasúti jegypénztárakban lehet megváltani csütörtöktől.

Népszerű bejegyzések