Az AI-k harca: G3PO vs. Llama 2 - Ki nyer?

Az AI-k harca lenyűgöző. Azóta, hogy a Microsoft bejelentette, hogy beépíti az AI-t termékeibe, beleértve a Windows 11-et is, számos technológiai óriás, köztük a Meta és a Twitter is szeretett volna részt venni benne, valamilyen módon. A Microsoft már az elejétől fogva az AI élén állt, és most a Redmondi székhelyű technológiai óriás biztosan integrálja az AI-t minden Microsofthoz kapcsolódó dologba. Például, a Microsoft Store AI segítséget kap, és képes lesz automatikusan összefoglalni az értékeléseket. Így nem kell mindet végigolvasnod. Nem beszélve a Microsoft által finanszírozott AI kutatásokról. A LongMem-től a Kosmos-2-ig, az AI egyre közelebb kerül az AGI-hoz. Tehát biztonságosan mondhatjuk, hogy a Microsoftnak van a döntő szava az AI-ban.

Még ennél is több, a Meta már együttműködik a Microsofttal egy AI-partnerség keretében, és együttműködésük a Llama 2-re összpontosít, ami egy nyílt forráskódú AI modell 70 milliárd paraméterrel. Segítségével képes leszel saját AI-modellt építeni és képezni. És most úgy tűnik, hogy az OpenAI, a népszerű ChatGPT mögött álló cég, saját nyílt forráskódú nagy nyelvi modellt (LLM) hoz létre, aminek a kódneve G3PO, a legfrissebb jelentések szerint. Az OpenAI G3PO-ja - amit eddig tudunk erről az AI nyelvről Először is, a G3PO egy kódneve az OpenAI által fejlesztett LLM modellnek. Nyilvánvalóan a Microsoft x Meta AI partnerség nagy nyomást gyakorolt a többi technológiai szereplőre, beleértve a Google-t és az OpenAI-t is. A Llama 2 nyílt forráskódú lesz, de kereskedelmi licencet is tartalmaz, amely lehetővé teszi bárki számára, hogy használja és profitáljon belőle. Az OpenAI régóta tervezett egy nyílt forráskódú LLM kiadását, és úgy tűnik, hogy a G3PO végre ez a termék. Azonban, addig is versenyeznie kell a Llama 2-vel és talán más LLM-ekkel. Bár a projektnek van egy kódneve, sajnos még nincs megjelenési dátuma. Úgy tűnik, hogy az OpenAI más törekvéseken is gondolkodhat. Nemrégiben létrehozták a Superalignment projekt nevű csoportot, amely 4 év múlva szeretné elérni az AGI-t. Ráadásul pletykák vannak arról, hogy a cég hamarosan piactérrel és személyre szabott ChatGPT verzióval is piacra dobhatja az alkalmazást. Tehát egyelőre a G3PO csak az ő sok projektjük egyike.

Azonban, ahogy az AI-k harca fokozódik, meg kell kérdeznünk: ki fogja először elérni az AGI-t? Mit gondolsz a G3PO AI-ról? Mondd el a véleményedet a kommentekben.

Ez a cikk a következő témákat fedi le: AI, Bing AI.

Népszerű bejegyzések