Az OpenAI költségcsökkentést tervez a mesterséges intelligencia területén

Az OpenAI, a mesterséges intelligencia (MI) területén tevékenykedő vállalat, bejelentette, hogy tervezi fejlesztői eszközeinek frissítését, hogy memóriával egészüljenek ki az MI-modellek használatához. Ez a lépés akár 20-szorosára is csökkentheti az alkalmazások készítőinek költségeit, ami az OpenAI partnereinek egyik legnagyobb aggodalmára reagál. Az MI-szoftverek fejlesztése és értékesítése ugyanis gyorsan felhalmozódó költségeket eredményezhet, és az OpenAI szeretné, ha az üzlet fenntartható lenne. A vállalat továbbá tervezi új eszközök bevezetését, például olyan látási képességeket, amelyek lehetővé teszik a fejlesztők számára, hogy olyan alkalmazásokat készítsenek, amelyek képesek a képek elemzésére és leírására. Ezek az új funkciók azt mutatják, hogy az OpenAI szeretné elérni, hogy ne csak a fogyasztók, hanem a fejlesztők számára is vonzó legyen. Az új funkciókat az OpenAI első fejlesztői konferenciáján, november 6-án, San Franciscóban mutatják be.

Céljuk, hogy a vállalatokat ösztönözzék az OpenAI technológiájának felhasználására, hogy olyan MI-alapú chatbotokat és autonóm ügynököket hozzanak létre, amelyek emberi beavatkozás nélkül képesek feladatokat végrehajtani. A vállalat privát források szerint ezek a tervek fontos lépést jelentenek az OpenAI multimodális képességeinek bevezetésében, amelyek a szöveg mellett képesek különböző típusú médiumokat, például képeket, hangot és videót is feldolgozni és generálni. Az OpenAI szeretné vonzóvá tenni a fejlesztőket, hogy fizessenek az OpenAI modelljéhez való hozzáférésért, hogy saját MI-szoftvereket készíthessenek különböző felhasználási célokra.

Az OpenAI számára fontos, hogy megkülönböztesse magát a riválisoktól, mint például a Google. A befektetők aggódnak amiatt, hogy az OpenAI és más MI-startupok támaszkodnak olyan vállalatokra, mint az OpenAI vagy a Google, és ezáltal sebezhetővé válnak azzal szemben, hogy a riválisok lemásolják őket. Ezért az OpenAI próbálja diverzifikálni az általuk használt modellek típusait, és kísérletezik más versenytársakkal és nyílt forráskódú lehetőségekkel is.

Az OpenAI korábban sietett kiadni a ChatGPT plug-ineket, amelyek lehetővé teszik a fejlesztők számára, hogy alkalmazásokat hozzanak létre a ChatGPT-n belül. Azonban ez a lépés kevésbé volt sikeres, mint ahogy az OpenAI remélte. Az OpenAI most azon dolgozik, hogy elégedetté tegye a fejlesztőket, és vonzóvá tegye az OpenAI technológiáját más cégek számára is.

Az OpenAI új frissítései és tervei ígéretesek a vállalat és a fejlesztők számára. Az OpenAI célja, hogy a technológiai fejlődés mellett a költségeket is csökkentse, és vonzóvá tegye az OpenAI modelljét a fejlesztők számára. Az OpenAI első fejlesztői konferenciája remélhetőleg további információkat nyújt majd ezekről az újításokról és tervekről.

Népszerű bejegyzések