A Megtestesült Intelligencia: Az Élő Robotok Új Korszaka

A mesterséges intelligencia és a robotika területe egyre inkább összefonódik, és egyre több kutató foglalkozik a "megtestesült mesterséges intelligencia" koncepciójával. Josh Bongard, a Vermonti Egyetem robotikusa szerint a mesterséges intelligencia csak akkor érheti el teljes potenciálját, ha van teste, amely képes kölcsönhatásba lépni a fizikai világgal. A ChatGPT és hasonló mesterséges intelligenciák csak a nyelv absztrakt közegén keresztül kommunikálnak a világgal, de Bongard szerint ez nem elegendő. Ő az "evolúciós robotika" elvét követi, amely a természetes szelekció elveit használja a robottervek gyors iterációjához. Bongard és csapata például xenobotokat hoz létre, amelyek élő sejteket használnak fel és képesek kölcsönhatásba lépni környezetükkel. Ez a megközelítés új gondolkodásmódot jelent a megtestesült megismerésről és a robotok tervezéséről, és átalakíthatja az intelligens gépek építésének megközelítését.

A mesterséges intelligencia és a robotika konvergenciájának fontosságát a megtestesült mesterséges intelligencia területe hangsúlyozza. A fizikai világgal való kölcsönhatás és a testi tapasztalat lehetővé teszi a mesterséges intelligenciák számára, hogy tanuljanak és gondolkodjanak, és képesek legyenek általánosítani a tudásukat különböző feladatokra. Ez a megközelítés sokkal több lehetőséget nyit meg az intelligens gépek számára, és segíthet a technológia továbbfejlődésében.

A megtestesült mesterséges intelligencia területén Josh Bongard az élvonalban van. Ő az "evolúciós robotika" elvét követi, amely a természetes szelekció elveit használja a robottervek gyors iterációjához. Bongard és csapata például xenobotokat hoz létre, amelyek élő sejteket használnak fel és képesek kölcsönhatásba lépni környezetükkel. Ez a megközelítés új gondolkodásmódot jelent a megtestesült megismerésről és a robotok tervezéséről, és átalakíthatja az intelligens gépek építésének megközelítését.

A megtestesült mesterséges intelligencia területe tehát fontos lépés a mesterséges intelligencia és a robotika fejlődésében. A fizikai világgal való kölcsönhatás és a testi tapasztalat lehetővé teszi az intelligens gépek számára, hogy valóban tanuljanak és gondolkodjanak, és képesek legyenek általánosítani a tudásukat különböző feladatokra. Josh Bongard és az "evolúciós robotika" elve például xenobotokat hoz létre, amelyek élő sejteket használnak fel és képesek kölcsönhatásba lépni környezetükkel. Ez a megközelítés új gondolkodásmódot jelent a megtestesült megismerésről és a robotok tervezéséről, és segíthet az intelligens gépek továbbfejlődésében.

Népszerű bejegyzések