Microsoft Copilot: Az AI új generációja a billentyűzeteden

A Microsoft a mesterséges intelligencia (AI) területén elért fejlődést kihasználva újítást vezet be a laptopok és önálló billentyűzetek terén. A cég a Windows abszolút alapfelszereltségévé kívánja tenni a Copilotot, amely a Microsoft mindenre kiterjedő mesterséges intelligencia megoldása. Az új billentyűzeteket februártól kezdve dedikált Copilot billentyűvel szerelik fel, hogy az AI könnyebben elérhető legyen a felhasználók számára.

A Copilot segítségével a Windows-felhasználók könnyebben navigálhatnak a rendszerben, elemzhetnek dokumentumokat, megírhatnak e-maileket és még sok másban segíthet az AI. Az új Copilot billentyű közvetlenül a jobb oldali alt billentyű mellett lesz elhelyezve, és úgy tűnik, hogy a billentyűzetnek ezen az oldalán jelenleg az alt és a ctrl billentyűk között elhelyezkedő alkalmazásbillentyű helyébe lép.

A Copilot billentyű hozzáadása apró változásnak tűnhet, de jelentőségét nem szabad alábecsülni. Ez az első nagyobb változás a Windows billentyűzeten, amit a Microsoft közel 30 év óta végrehajtott, és ez akkor volt, amikor hozzáadta a Windows billentyűt és a fent említett menü/alkalmazás billentyűt.

"A Copilot billentyű bevezetése közel három évtized óta az első jelentős változás a Windows PC billentyűzetén. Hiszünk abban, hogy ez lehetővé teszi az emberek számára, hogy könnyebben részt vegyenek az AI átalakulásában" - mondta Yusuf Mehdi, a Microsoft ügyvezető alelnöke és fogyasztói marketingvezetője.

Az új Copilot billentyű idén februártól kezd megjelenni a jövőbeli Surface készülékeken, valamint a Microsoft partnerei által gyártott laptopokon és billentyűzeteken. A Microsoft nem hozta nyilvánosságra, hogy kezdetben hány új modellbe épül be a változtatás, de elmondása szerint a jövő heti CES 2024 során többet megtudhatunk.



Népszerű bejegyzések