Eredménynövekedés a LeasePlan Cégcsoportnál

A világ egyik vezető gépjármű- és flottakezelő vállalata, a harmincegy országban jelen levő, holland székhelyű LeasePlan Cégcsoport nyilvánosságra hozta a 2013-as év első felére vonatkozó pénzügyi eredményeit. A cég nettó 171 millió eurós nyereséget ért el az első hat hónapban, ez 38,9 %-kal több 2012 ugyanezen időszakához képest. Ezzel a cég teljes vagyona 19,5 milliárdról 20,1 milliárd euróra emelkedett.
A LeasePlan mindezek mellett növelni tudta flottájának méretét is, a gépjárművek száma 1,35 millióról 1,36 millióra emelkedett az elmúlt fél évben. A flottakezelő tőke-, illetve likviditási pozíciója is tovább erősödött: elsődleges tőke megfelelési mutatója (Tier1) a tavalyi 15,6%-ról 16,1%-ra emelkedett, mely meghaladja a bázeli székhelyű BIS (Nemzetközi Fizetések Bankja) elvárásait.
Az idén 50 éves LeasePlan Csoport 2013-ban is folytatta terjeszkedését. Júliustól Oroszországban is elérhetők a vállalat szolgáltatásai, illetve az olasz Bianco Bilbao Vizcaya Argentaria-tól felvásárolt lízingtevékenység által további járművekkel bővült a cég flottája. Ez az akvizíció további terjeszkedést tesz lehetővé az olasz kis- és középvállalati szektorban.

A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Népszerű bejegyzések