Food truck-oknak ad teret a rakpart és aVárosháza park

 A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ két frekventált fővárosi helyszín, a pesti alsó rakpart és a Városháza park időszakos vendéglátására írt ki pályázatot július 1-jén, így a helyi vendéglátóipari szektor résztvevőit is segítik az újraindulásban és a budapestiek szabadidős programjait is színesítik.
 
A pályázatok a Budapest területén működő vendéglátó üzletet vagy fővárosi székhelyű mozgóboltot üzemeltetők részére kínálnak lehetőséget büfékocsik (food truck) és mobilizálható pavilonok üzemeltetésére, a szervezők ezzel is lehetőséget szeretnének nyújtani a mikro- és kisvállalkozások fellendülésének a koronavírus járvány utáni újraindulásban. Az egyenlő esélyek biztosítása érdekében a rakparton sorsolás útján választják ki azokat, akik közterület-használati hozzájárulást kapnak. A bérleti díj a piaci árnál kedvezőbb mértékű lesz, a kiírás összesen 14 db árusító helyre szól.
 
rakpartnyitás célja, hogy az itt élők felfedezzék kedvenc területeiket és kicsit más szemszögből nézzenek a városra, legyenek turisták ott, ahol élnek. A rakpart nyitott arra, hogy a gyalogosok, biciklisek, kutyások, valamint a családok birtokba vegyék és közösségi térként használják, ezáltal a Duna is közelebb kerülhet az itt élőkhöz és az idelátogatókhoz.
 
Városháza park Budapest egyik legfrekventáltabb ikonikus belvárosi köztere, mely ideális helyszíne lehet egy délelőtti megbeszélésnek vagy akár munka utáni baráti találkozónak. A tér kialakításának végleges rendezése folyamatban van, viszont addig is olyan hasznosítási megoldással kíván élni Budapest, mely új élményt jelent a budapestiek és az ide látogató turisták számára. Ennek érdekében idén nyáron „pop up" parkként várja az érdeklődőket, gasztronómiai és turisztikai szolgáltatásokkal. 
 
A kitelepülő vendéglátóhely mellett a BFTK infópontja, a „nyári Hütte" is felépül, ahol a Restart Budapest kártya kedvezményeit és a főváros ingyenes attrakcióit is megismerhetik az érdeklődők.
 
A rakparton 2020. július 18-19-én és július 25-től augusztus 13-ig tartó időszakra szól a pályázati kiírás, a Városháza parkban pedig július 18-tól egészen szeptember 13-ig.

Népszerű bejegyzések