2020-ban is folytatódott aMÁV állomásmegújító programja

A vasúttársaság kiemelt feladatként kezeli a személyszállítás szolgáltatási színvonalának emelését, amelynek fontos eleme az állomási környezet szépítése, kulturáltabb utasforgalmi terek kialakítása. Ennek érdekében 2019-ben elindult a legforgalmasabb állomásokat érintő „50 megújuló állomás" karbantartási program, ami 2020 rendhagyó körülményei ellenére sem állt le. Több állomás és megállóhely újult meg tavaly, valamint több helyszínen épültek ki P+R és B+R parkolók.

A vasúttársaság 2019-ben elindított karbantartási programjának keretében még abban az évben megszépült Sárvár állomásépülete, Vecsés és Szolnok állomásokon pedig fejlesztették a vizuális utastájékoztatási rendszert. Miskolc-Tiszai pályaudvaron pedig az egyik peron tetőszerkezete újult meg.

A program 2020-ban tovább folytatódott, ennek köszönhetően Monor és Pilis állomásokon is fejlesztették a vizuális utastájékoztatási rendszert. Zuglóban elvégezték a perontetők karbantartási munkálatait. A perontető alatti peronrész teljes hosszában új díszburkolatot kapott. A tisztítás, korrózióvédelem és festés mellett megszépült a felvételi épület homlokzata. A tájékoztató táblákat lecserélték, továbbá új padokat és hulladékgyűjtőket helyeztek ki.

Népszerű bejegyzések