Az OpenAI és a Bing kapcsolata

Az OpenAI és a Microsoft közötti partnerség nem mindig volt zökkenőmentes, derült ki a Wall Street Journal jelentéséből. Az OpenAI figyelmeztette a Microsoftot, hogy ne siettesse az OpenAI technológia integrálását a Bing keresőbe, mivel az még nem volt eléggé kiképzett. Az OpenAI fő aggodalma az volt, hogy a Bing chatbotja, Sydney, pontatlan vagy zavarodott válaszokat adhat. Azonban a Microsoft figyelmeztetést figyelmen kívül hagyta, és a Bing AI technológiáját gyorsan bevezette.

A Microsoft vezérigazgatója, Satya Nadella egy interjúban elmondta, hogy a Sydney chatbot hibái azért voltak jelen az elején, mert a Microsoftnak időre volt szüksége ahhoz, hogy biztonsági intézkedéseket hozzon. Nadella szerint az AI modellt a valós világhoz kell igazítani, nem pedig egy szimulációban. Ezért a Microsoft továbbhaladt a tervek szerint, de ez a lépés tovább fokozta a feszültséget az OpenAI és a Microsoft között.

A ChatGPT sikere közben néhány Microsoft alkalmazott aggódott, hogy a ChatGPT elvonja a figyelmet a Bingtől. Azonban mások szerint értékes tanulságokat lehetett levonni a ChatGPT korai teszteléséből. Míg a Microsoft partnere egyre népszerűbbé vált, a Bing kereső nem érte el ugyanezt a sikert. A ChatGPT napi keresési munkamenetek száma majdnem kétszerese a Bing keresőének, és a ChatGPT 200 millió havi felhasználót ért el, míg a Bingnek csak 100 millió napi aktív felhasználója van.

Mind a ChatGPT, mind a Bing chatbotokat kritizálták, hogy hamis információkat adnak, vagy értelmetlen válaszokat adnak. Az OpenAI továbbra is keresi a megoldást a chatbotok "képzelgéseinek" korlátozására. A Microsoftnak is van néhány megoldása, amelyek csökkentik a "képzelgéseket", de még mindig gyakran hibás válaszokat ad.

Az OpenAI és a Microsoft közötti partnerség nem mindig volt zökkenőmentes, de mindkét fél folyamatosan dolgozik az AI technológia fejlesztésén és a chatbotok hibáinak korlátozásán. Az OpenAI célja, hogy felelősen tegye elérhetővé az AI eszközöket, és a Microsoft készen áll arra, hogy gyorsan javítsa az esetleges problémákat.

Az AI fejlődése folyamatos, és mind az OpenAI, mind a Microsoft elkötelezett az új megoldások és fejlesztések iránt. Az AI technológia sok lehetőséget rejt magában, de fontos, hogy felelősségteljesen és óvatosan használjuk.

Népszerű bejegyzések