Campfire - Online iroda (3/7)

A csoportmunka elengedhetetlen része, hogy időnként a csoport minden tagja „egy asztalhoz üljön”, és megbeszélje a további teendőket. Az azonnali üzenetküldők a kétszemélyes beszélgetésekre tökéletesek, azonban több ember már nehézkesen tud rajtuk keresztül kommunikálni. Ráadásul ezeknek a rendszereknek a legtöbbje saját, egymástól független hálózatot használ, így egy Skype-felhasználó nem tud üzenni az MSN-t használó ismerősének. A www.campfirenow.com oldalon bejelentkezhetünk egy olyan szolgáltatásra, amely teljes mértékben támogatja a nagy, akár 60 főből álló csoportos beszélgetést.
A Campfire nagy előnye, hogy használatához nem kell semmilyen kezelőprogramot telepíteni a számítógépen, mindössze egy webböngészőre van szükség. A beszélgetésekben részt vehet az adott csoport minden tagja, de bizalmas, négyszemközti üzenetváltásokra is lehetőség van. A teljes kommunikáció titkosított adatátvitellel zajlik, és a csoport szobájába csak jelszó megadása után lehet belépni. A beszélgetéseket naplózza a rendszer, így később vissza lehet keresni  csoportra, személyre vagy időpontra.
A beszélgetéseken kívül lehetőség van azonnali fájlmegosztásra is. Ha feltöltünk egy dokumentumot vagy egy képet, azt rögtön látni fogja a beszélgetés minden résztvevője. Az ingyenes változatban egyszerre négy beszélgetőpartner foglalhat helyet a „tábortűz” mellett és 10 Mbájt tárhelyet kapunk. Havi 49 dollárért azonban már 2 Gbájttal gazdálkodhatunk, és 60 személy vehet részt az összejövetelen.

Népszerű bejegyzések